Lenovo X121e hittar inte hårddisken

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :confused: :p :rolleyes:

BBCode är
[img] är
[flash] är AV
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Lenovo X121e hittar inte hårddisken

Re: Lenovo X121e hittar inte hårddisken

av Gabby » 2022-jul-27, 06:06

I wanted to leave a little comment to support you and wish you a good continuation. Wishing you the best of luck for all your blogging efforts. www.carimoneyforum.com

av Agerberg » 2014-nov-16, 15:33

Problemet är fixat! Installerade Ubuntu 12.04 från en usb-kopplad CD, parallellt med Win 7 på en egen partition. Ubuntu hade inga problem med att hitta hårddisken eller att starta. Ubuntu lagade som bonus även Win 7 installationen. Efter genomgång med Checkdisk försökte Windows att installera uppdateringar, men misslyckades. Troligen var det orsaken till problemet från början. Win 7 fungerar ok nu, men jag funderar på att enbart köra med Ubuntu i fortsättningen. Verkar mer driftsäkert.

av Agerberg » 2014-nov-11, 21:11

Dessutom, när datorn misslyckas med att starta kommer ett felmeddelande: Ett diskfel uppstod. Tryck ned Ctrl+Alt+Del för omstart.

av Agerberg » 2014-nov-11, 21:09

Oklart vad uppdateringen var. Disken finns i uppstarten och även som alternativ i Boot priority order. Hittar även något som heter UEFI/Legacy Boot. Vad är det?

av Imposter10 » 2014-nov-06, 23:44

Någon sorts uppdatering!? Vad handlade den om? Gå in i BIOS vid uppstart och se om disken syns där!

Lenovo X121e hittar inte hårddisken

av Agerberg » 2014-nov-06, 20:58

Hej forumet,
Min Lenovo X121e begärde någon sorts uppdatering och går sen inte att starta igen. Datorn ger bara en rad på skärmen att den inte hittar någon disk. Jag har provkört hårddisken med en annan dator och hittar inga diskfel. Har även provkört Lenovon med Ubuntu från en CD kopplad till USB och även det fungerar bra. Kan det vara något med bios? Eller är det Windows 7 som har blivit korrupt? Tacksam för tips. / Lars

Upp